HIŠA VINA

Naša družina se ukvarja že pet generacij z vinogradništvom in vinarstvom vse od konca 19. stoletja, ko je zidanica na Sremiču prišla v Kunejevo posest. Trenutno obdelujemo dobrih 5 hektarjev vinogradov, še dodatne 3 hektarje pa imamo v obnovi. Naši vinogradi se nahajajo na vinorodnem Sremiču, Armeškem in Velikem kamnu. Grozdje, ki prihaja iz teh treh lokacij predelamo v vino v moderni vinski kleti v Brestanici. Naš sortni izbor je nadvse bogat. Ob belih sort pridelujemo sauvignon, chardonnay, laški rizling, rumeni muškat, od rdečih pa modro frankinjo, modri pinot, zweigelt in žametno črnino. Iz teh sort pridelujemo tako sortna vina kot zvrsti, kakovostnega in vrhunskega razreda. Poleg mirnih vin pridelujemo tudi peneča vina izdelana po klasični metodi in jagodne izbore. A to še ni vse. V letu 2013 smo na trg lansirali tudi prav posebno pijačo, in sicer rdeče vino oplemeniteno s temno čokolado, Chocolat Imperial.


Rdeče vino s temno čokolado - Chocolat Impérial

V času oživljanja trapistovske čokolade IMPERIAL je nastal povsem nov proizvod. Prišli smo namreč do ideje, da vino in čokolado združimo v eno. Za osnovo smo vzeli kakovostno temno rdeče vino iz unikatnega sortnega izbora in odlično temno čokolado v dobro preučenem razmerju. Po dolgotrajnih poskusih kombiniranja obeh sestavin smo le prišli do harmonične kombinacije. Šlo je za dokaj zahteven proces kombiniranja dveh na prvi pogled nezdružljivih sestavin. V vinu najdemo kislino, v temni čokoladi spet grenkobo in sladkor in še tisoče drugih snovi, ki so naravno prisotne v obeh izdelkih. Če vse te okuse zmešamo v pravilnih razmerjih, naredijo končni okus bogat in poln, čemur pa prispeva vsaka posamezna komponenta.

Chocolat Impérial pa ni le poroka vina in čokolade, gre tudi za druženje dveh različnih poklicev, vinarskega in čokoladarskega - dveh različnih znanj. Gre za druženje trapistovske dediščine in novih modernih znanj v vinarstvu. V hiši trt, vina in čokolade Kunej si želimo, da bi ta posebna pijača družila med seboj ljudi v dobrem in sproščenem razpoloženju.